Ben bu köfteyi çok seviyorum ama; bu köfteyi minik minik ne yapacak kadar zamanım ne de sabrım var açıkçası, sağolsun arkadaşım sık sık yapar ve benide çağırır ayrıca da çok güzel yapar. Bu defada arkadaşımın yaptığı bu köfteyi sizlerle paylaşmak için aşama aşama fotoğrafladım. Ben gittiğimde köfteler haşlanmış beklediği için bu aşamadan başlayabiliyorum.
Öncelikle yarma biraz tuz ve ılık suyla yoğrularak hamur elde edilir, daha sonra bu hamurlar resimdeki gibi küçük küçük sıkılır. Sıkma işi bittikten sonra tencerede makarna gibi haşlanarak pişirilir.
Bu arada sosu hazırlanır yaptığınız köfteye göre sıvı yağ, domates salçası,biber salçası birkaç diş küçük doğranmış sarımsak ve istenilen baharatlar konularak salçanın çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık beş dakika pişirilir.
Hemen yarma konusuna açıklık getireyim. Malatya'da yarma denilen köftelik bulgurdan daha küçük ve biraz unlu bir bulgurdur. Yani bulguru elinize aldığınızda elinizin unlandığını görürsünüz. Eğer yarmanız yoksa iki bardak ince köftelik bulgura yarım bardak un ve tuz ilave ederek ılık su ile yoğurun.
Sosla köfteler birbirine karıştırılır ve bir limonun suyu eklenir.
Sıra geldi yeşilliklere önceden doğranmış soğan,maydonoz, marul eklenir,
ve iyice karıştırılır....
Buyrun bir tabakta sizlere ayırdım afiyet olsun.
Tarif özürlü ben inşallah anlatabilmişimdir.
Malatya'da sadece bu köfte hamuru ile yapılan yüzlerce değişik tarif var yani bulgurla yapılan köfteler konusunda çok zengin bir mutfağa sahibiz. İnşallah ara ara bu tarifleri yaptıkça paylaşacam.
Süper görünüyor,bulgurla yapılan bütün köftelerin tadı harika oluyor:)Arkadaşının ellerine sağlık,paylaştığın için teşekkürler:)
YanıtlaSilevet çok güzel bir tadı var mutlaka yapın derim.
SilSüpermiş ama bence sosyeteler bunu yapamaz,ellerine sağlık.
YanıtlaSilbencede yapamazlar ama bulgur deyip geçmemek lazım inanılmaz güzel lezzetli mutlaka denemelisiniz:))
Silaaaaa Öznur ablacım ilk defa bu köfteden gördm kısır gbi galiba soğuk yiylio bizimkilerde yapıoda bunları böyle kavuruyolar filan :) güzel görünüo ellerinize salık .)
YanıtlaSilevet soğuk yeniyor:))
SilYorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca arkadaşının ellerine sağlık sizde bizlerle paylaştığınız için yüreğinize sağlık.takibime aldım iyi günler
YanıtlaSilteşekkür ediyorum:))
Silhemen deneyeceğim. ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilteşekkür ediyorum şimdiden afiyet olsun:))
Silİlk defa gördüğüm bir tarif,güzel görünüyor,ellerine sağlık.Tarif defterime not ediyorum denerim. Bu arada hediyemiz geldi,birde çok güzel bir magnet vardı buzdolabımızda yerini aldı,teşekkür ederiz,sevgiler:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık. nasıl o kadar minik sıktınız aklım almadı valla bravo. ben bulgurlu köfteleri çok beğeniyorum. diğerlerini de bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
YanıtlaSiladıda güzelmiş ellerine sağlık değişik bir tarif bende beklerim sevgiler
YanıtlaSilDeğişik bi tarif, tadıda eminim güzeldir özendim valla. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilziyaretin ve yorumun için teşekkürler canım.harika bir ğörüntüüü.bir tabak aldım helal et...
YanıtlaSilsizi izlemeye aldım sık sık uğrayacağımm.
sevğiler.
çok değşik bi tarif geldin bana ilk gördüğüm için heralde afiyet olsun :)
YanıtlaSilbu ne sabır işi böyle.. insan çatlar bunları minik minik yaparken walla yapanın ellerine sağlık nefis bişey olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSilbunlar tek tek nasıl sıkılır aklım almıyor,demekki tadı çok güzel ki o zahmete katlanıyor insan,ellerinize sağlık,bende beklerim sevgiler..
YanıtlaSilÇok değişik ve çok güzel bir yemek. Malatya yemeklerini merak ediyorum. Ellerinize sağlık. Sık sık uğrarım. Sevgiler.
YanıtlaSilÖznurcum çok güzel bir tarif bu .Vaktim olunca mutlaka deneyeceğim bulgurlu tariflere bayılırım ben :)
YanıtlaSil