23 Nisan 2012

ETİMEKLİ TATLI



Malzemeler

*5 dilim tuzsuz kızarmış etimek (un haline getirilecek)
*1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
* 1/2 su bardağı hindistan cevizi
* 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
* 3 yumurta
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için

* 1,5 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı su

Muhallebisi için

* 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*  yemek kaşığı un (tepeleme)
* 1 lt süt
* 6 yemek kaşığı şeker
* 1 paket krem şanti

Hazırlanışı


* Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır,un haline getirilmiş etimekler, hindistan cevizi, ceviz, kabartma tozu ve tarçın eklenip karıştırılır. Dikdörtgen borcama dökün ve 200 C de pişirin.
*Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi pişirin ve biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
*Şerbet malzemelerini karıştırıp 5 dakika kadar kaynatın ve fırından çıkardığımız kekin üzerine ikiside sıcakken dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin. Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi üzerine yayın ve üzerini bolca hindistan cevizi ile kapatın ,2-3 saat buzdolabında bekletin.

AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. annem çok güzel yapıyo bende severek yiyorum...ellerine sağlık eminim tadı da nefistir.yiyenlere afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Bende çok güzel yapıyorum ve bu tatlıyı çok seviyorum. evet tadıda çok güzel mutlaka denemelisin:))

    YanıtlaSil
  3. vayy öznur abla bizsiz yedinmi sen onları :)) çok güzl görünüo ellerine sağülık :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...