4 Eylül 2013

Bilgi Toplumları ve İnternet Bankacılığı



Bilgi Toplumları ve İnternet Bankacılığı

 İnsanlığın ulaştığı teknolojik gelişme seviyesinde yaşamı kolaylaştıran, bankacılık işlemlerini hızlı ve zahmetsiz uygulanmasını sağlayan internet bankacılığı, bilgisayarlar ya da akıllı mobil cihazlar üzerinden yapılan bir uygulama olup bankacılık işlemlerini kapsamaktadır.

İnternet bankacılığı herhangi bir banka şubesine gitmeden, internet erişimi olan cihazlarla yapılabilen bankacılık işlemleridir. Bireysel olarak banka müşterilerine konfor sağlamakla birlikte banka şubelerindeki iş yükünü azaltan, personel gereksinimini azaltması ile orantılı olarak maliyetlerin de azalmasını sağlayan internet bankacılığı hızla gelişmektedir.

İnternet Bankacılığı Avantajları
Günümüz dijital ekonomilerinin gerekliliği olarak ortaya çıkmış olan internet bankacılığı banka müşterileri ve bankalar açısından birçok avantajlı durum sağlamaktadır. Bankaların personel yükünü ve şube giderlerini azaltmanın yanı sıra iş yükünün de hafiflemesine oldukça yardımcı olmaktadır.
Bilgi teknolojilerinin sürekli gelişim halinde olması ve güvenlik tedbirlerinin artırılması ile gün geçtikçe hızla yaygınlaşan internet bankacılığı şube yoğunluğu ve banak sıra fişlerini unutturmaya başlamıştır. Banka müşterileri için internete ulaşabildiği her yerden, bulunduğu ortamdan ayrılma gereği duymadan banka işlemlerini hızla ve konforla tamamlamanın avantajını sunmaktadır.

2 yorum:

  1. interneti işim gereği çok seviyorum .elini nereye atarsan herşeye ulaşıyorsun . zararlı taraflarınada girdinmi kurtaulamıyosun. dikkatli ve bilinçli kullanmak gerekir

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle canım bende işim gereği çok fazla kullanıyorum yanısıra blogum falan... ayrıca bankalarda kuyruğa girmektense internet bankacılığı ile her işimi hallediyorum... çok şükür teknoloji bu kadar ilerledi yoksa faturaları ,kirayı ve bunun gibi birçok ödemeyi nasıl hallederdim bilmiyorum....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...