11 Nisan 2014

TEB Çocuk ile tanışan çocuklar çok şanslı

TEB Çocuk ile tanışan çocuklar çok şanslı


Çocuklardaki para kavramı çok zor yerleşen bir kavramdır. Çünkü onun için para istediği şeylerin alınmasında kullanılan bir araçtan ibaret. Yokluğunu anlaması çok zor. Bu para nasıl kazanılıyor, harcandıkça nasıl da bitebiliyor bunu ancak zamanla yaşayarak öğrenebilir.
Çocuklardaki para harcama ve tasarruf etme bilincini erken yaşlarda kazandırmak amacıyla Türk Ekonomi Bankası çok eğlenceli bir uygulama yapmış. TEB Çocuk. www.tebcocuk.com adresinden ziyaret edebileceğiniz sitede çocuklar eğlenceli oyunlar sayesinde parayı tanıyorlar, para biriktirmeyi öğreniyorlar, marketlerdeki ürünlerin fiyatlarından haberdar oluyorlar ve hatta iş kurarak para kazanmayı, kar zarar etmeyi öğreniyorlar.
Anne ve babalarla birlikte oynanan Harçlık Ajandası ile kendilerine gelir yaratma imkanlarını keşfediyorlar. Evde birtakım işlerde yardımcı olarak harçlık kazanmasını ve bunu biriktirip istediği birşeye sahip olmasını öğreniyorlar. Böylece para kazanmanın aslında kolay bir şey olmadığını yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar.
TEB Çocuk’ta eğlenmek ve öğrenmek için TEB müşterisi olmanıza gerek yok. Ücretsiz olarak herkese açık. Üstelik iPad kullanıcıları için de yine ücretsiz bir uygulaması da bulunmakta.

Aslından bir nevi sosyal sorumluluk projesi olan TEB Çocuk, şimdi yine bu kapsamda okullara gelerek daha fazla çocuğu bu uygulamayla tanıştırarak finansal okuryazarlık bilincini geliştirmek istiyor. Veli olarak ya da öğretmen olarak TEB Çocuk’un okulunuza gelmesini istiyorsanız eğer sitedeki formu doldurmanız yeterli olmakta. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...