19 Haziran 2012

Çilek soslu parfe

Çilekli  Parfe
Taban için:
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket çifte kavrulmuş bisküvi
  • 1 fincan ince çekilmiş ceviz
Muhallebi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için:
  • 600 gr çilek
  • 3 çorba kaşığı tepeleme şeker
  • 2 çorba kaşığı silme mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı su



 Kakaolu krem şanti kullanacağıma yanlışlıkla sade krem şanti kullanınca benimkide böyle oldu.
Tabiki biz sabrenemeyip bir iki saat sonra kalıptan çıkarmaya kalkınca
 alt kısmını biraz parçaladık.
Yaz günleri için soğuk hafif ve lezzetli bir pasta oldu.
detaylı tarifi için

6 yorum:

  1. güzel tarif canım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ayyy öznur abla size geldiğimde bundan isterim bakkk ben bayılırım çilekli şeyler e :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ..hem çilekli hem sütlü tam bana göre :))bu tatlıyı kesinlikle denicem ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. evet çok lezzetli görünüyor.en kısa zamanda denemek lazım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...